Sovmorgon

Aah, idag fick jag sovmorgon. Gick upp vid 10 och nu har jag slöat i en timma så borde sätta igång med sysslorna.
 Åkte in till stan igår efter middagen för en helkväll med biljard med Shaun..spelade typ 6-7 omgångar, jag vann en...fick honom att testa pineapple lumbs också, han kunde inte sluta äta..jag  som hoppades på en gratis påse.
Min blogg börjar bli löjligt ointressant. Ska sluta gnälla så mycket. Älskar faktist mitt liv här, nya zeeland är ett underbart land!

The babysitters circus

Förresten så är ananas här jättejättegod!! Lyssnar på lite ny zeeländsk musik, ska snart iväg till stan. Ska försöka mig på detdär med en dejt igen. Ingen schweizare nu, Max är tysk. (Varför alla dessa tyskar? vart är alla Nya zeeländare?)  Ska vara i stan om en halvtimma, har inte ens klätt på mig..känner att jag är bra på det här. med schweizarn dök jag upp i munktröja och otvättat hår. Blir väl samma nu. orka duscha liksom.
La aldrig upp bilder från Rotorua och våran tjejkväll förresten. Kommer lite kul nu!















HAHAH
















Måste skynda mig som tusan nu! Tjing



We are young



Sitter här denna söndagsmorgon (Eftermiddag) i sängen med katten och bra musik och känner bara att jag älskar Nya Zeeland så mycket att jag aldrig vill åka hem. Fast det vill jag ju ändå ibland

Var så otroligt glad igår kväll att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Var nog lite för trött, åkte hem vid 1 men hade såå kul! Under dagen åkte jag över till Waiheke(?) Island med en tysk tjej jag träffade på black water rafting, Anne, Vi strosade runt där, kollade butiker, åkte buss runt hela ön utan att veta vart vi var på väg och sen tillbaka till Auckland för att gå ut och äta. Efter god mat åkte vi hem till mig, jag fixade mig sen bar det av in tillbaka till stan för att möta upp Linda och gå ut.
Hahah mamma ringde mig på skype innan jag skulle gå "Vem ska du ut med? Linda?" hehe hur kunde du veta ;)

Har bilder från black water raftingen nu också. Säger alltid att jag ska lägga upp bilder så blir det aldrig av iaf!



















Tillbaks i kära Auckland



Black water raftiiiing
















Nu får det vara nog


regular ordinary



Hade ensamkväll med barnen ikväll

Vi dog av skratt






Mission bay

Igår var alla lediga (public holiday) så inte kom det någon post..MEN vi hade det jätte bra. Åkte till Mission bay med Birte och låg på stranden hela eftermiddagen. Vid 4 var hon tvungen att åka hemåt så jag mötte upp Linda och Elvira och en skotsk tjej. Vi åt jättegod middag i Mission bay innan vi åkte tillbaka hem. Väl hemma gick vi ner till stan och satte oss på en pub några timmar. Riktigt trevligt.

Roligaste var att när vi åkte till Mission bay i bilen säger jag "åh, det känns som att vi är utomlands" haha, nehe?



Med utsikt över Rangitoto

















ANZAC



Vilken bra dag säger jag! och på en tisdag också. Har varit soligt och fint hela dagen, efter att jag lämnat av Heath på creche åkte jag till supermarket för att köpa lite nödvändigheter till familjen, och mig själv (Plockgodis!! choklad, muffin) Väl hemma bakade jag jättegoda, superdelikata ANZAC kakor, dagen i ära. (imorn iof) Första gången jag hörde talas om kakorna så visste inte hur det hela skulle sluta. När jag kommer tillbaka med Heath från creche och ska fixa en supergod lunch åt oss kommer min värdpappa in och säger att kakorna är helt perfekta! tjoho! Lekte fram till 3 så var det dags för dem att åka. Familjen ska iväg till Hahei och campa så jag blir själv i huset, igen, idag och imorn! Alla här är lediga imorn för det är ANZAC dagen som är en public holiday.

ANZAC äääär Austalia and New Zealand army corps, som fajtades vid gallipoli under första världskriget. Omkring 60 000 australiensare och 18 000 nyzeeländare dog. Dagen är alltså till för att hedra de som tjänade sitt land.

Japp, det fick jag lära mig när jag besökte Wills skola för några veckor sen!


Igår var också en superb dag! Hade riktigt roligt med Heath hela dagen och lärde honom rita ansikten och små gubbar (han har innan bara ritat massa streck lite var stans, ni vet som små barn gör) När vi sen satt och åt middag går han och hämtar ritplattan och börjar rita gubbar. Så min värdmamma blir jätteglad och imponerad och frågar om han lärde sig det på creche, då säger jag stolt att neheedu, det var jag som lärde honom det idag. Då fick jag massa beröm. Känns riktigt bra att jag fått så mycket uppskattning två dagar i rad, med tanke på omständigheterna.

Gjorde jättegoda svenska pannkakor till lunch igår. såå gott! Har inte ätit svenskt sen jag kom hit :(






Utanför våran dörr!



"Vår" strand ca 500 m från huset


Starting from zero got nothing to lose

Jaha hörni! Har visst inte skrivit på en vecka nu, men det har varit rätt mycket de här dagarna så har inte riktigt haft tid att blogga.

Efter många om och men är det nu iallafall bestämt. Jag kommer lämna denna familjen. Kommer vara kvar här i 4-6 veckor till (4 veckors uppsägningstid) och eftersom jag gillar familjen så mycket sa jag att jag självklart kan stanna kvar så länge det behövs för dem att hitta en ny au pair. Min handledare kom i fredags och "klargjorde" allt, nu ska jag bara skriva ett så kallat exitbrev till familjen(att jag härmed säger upp mig blabla) Hon sa att det kommer bli ganska svårt att hitta ny au pair till familjen men det kommer bli jättelätt att hitta en ny familj till mig. tjoho
Hon hade tillochmed några familjer hon trodde skulle passa! Jag ska bara mejla henne vad jag vill ha och önskemål om var jag vill hamna. Såå var jag är om 4 till 6 veckor är det ingen som vet. Kanske är jag kvar i Auckland, kanske utanför Auckland. Kanske hamnar i Coromandel, Wellington. eller till och med på sydön!

Men jag sa att jag skulle föredra att hamna i Auckland eftersom jag byggt mig ett liv här (skaffat vänner) hehe

Det var ett jättesvårt beslut, och det är lite tråkigt att lämna den här underbara familjen och mina söta värdbarn! Men jag måste tänka på mig själv, vad jag klarar av och inte, och vad jag vill ha ut av det här året. Visst vill jag jobba, det är därför jag kom hit, men det är inte endast därför jag kom hit! Nu kommer jag ha tid att läsa dem där kurserna jag ville ta, gå till gymmet några dagar i veckan och planera bättre. Det blir inte lika rörigt

Så är det någon som känner för att åka till Nya zeeland och jobba som au pair..;)





Family

Förresten var det en riktig toppenkväll i Fredags! Gick med Linda och Issie upp till Nomads tak(ett hostel) för några fördrinkar med Issies Amerikanare. Där plockade vi med oss en annan amerikanare, en britt, en Irländare, en svensk och jaa bara helt blandat och sen blev vi medtagna till en gayklubb som heter Family. Har inte haft så kul på en klubb på evigheter, fy vad kul det var! Träffade en jätterolig gaykille som bjöd mig och Linda på tequila. Helt hux flux liksom. stod och dansade så svooscha han förbi som från ingenstans, tog tag i min handled, drog med mig till baren och sa "you're having a tequila" Efter shotten var han med oss nästan hela kvällen och viftade bort alla icke gayiga killar som kom inom en meters avstånd typ. "Not with ma girlz"  hahahaha dog lite
Dansade även med en jättesöt gay kille som svischa fram (alla bara svischade förbi helt graciöst) och tog tag i mina armar och började dansa. Roligaste dansen jag haft, (inga dolda avsikter liksom) roligaste var att alla gick all in när dem körde "all the single ladies" aahhh så kul vi hade det. Skrattade konstant hela kvällen. Kom hem vid 4 och slockande direkt, så ont i fötterna hade jag
Juste, fick ett kvinnligt "ragg" också..öh, smet iväg lite fint till Linda och sökte skydd
Väldigt udda kväll. köpte två cheesburgare på donken innan taxin hem..:(

In dublins fair city

åh, vet inte vad som hände! Satt och lyssnade på The galway girl, som Josefine och jag så många gånger gjorde i Dublin, och jag fick liksom..hemlängtan. Inte hemlängtan till Sverige eller nått, utan till Dublin haha.
Så sjukt! Det kändes precis likadant som hemlängtan gör, och så började jag liksom sakna det riktigt mycket och ville bara åka tillbaka!
Vet inte varför jag älskar Irland så mycket, det är bara känslan, historian, byggnaderna, hela landet!
Ska nog bo där faktist. Eller Italien. kanske England. har inte bestämt mig än. äsch tillbaka vill jag iaf.
Fast då kommer jag väl få hemlängtan till Nya zeeland ist! Älskar nz också, vilket underbart land. Vad svårt det ska vara. Men nu är jag här.












Passade Heath denna söndag. Det gick ju sådär. Han var jätte go och hur mysig som helst, men jag var sjukt trött och bara..inte med på noterna alls. Började med att jag igår inte kunde somna, låg och halvsov till 2, sen somnade jag nog. När jag vaknar är klockan bara runt 8..Heaths mormor hade sagt att dem skulle komma och släppa av honom vid 11-halv 12. Bra då sover jag till halv 11 tänkte jag. Tur var väl att jag vaknade så tidigt och bara låg och halvsov, för vid 10 hör jag att dem är här. Vafan? hinner jag tänka och får gå upp i Pyjamas och hela kittet.

Förstår inte varför det ska vara så svårt att hålla de dagar och tider man skrivit upp och sagt. Fick ju en lapp av min värdmamma där det stod vilka dagar och tiderna jag skulle jobba. 12-4 pm, Onsdag, torsdag, söndag och tisdag. När jag pratar med mormorn ändrar hon det till 10-4 pm(faktist 5 ena dagen) Onsdag och fredag.(plus att jag fått tagit hand om både Heath och hans kusiner, som är väldigt söta men iaf)
Så frågar hon idag "jaa, angående imorgon.." då känner jag att neehedu! Inge mer ändra i "schemat" Så då sa jag att nej, jag kan inte imorn jag har redan gjort planer eftersom det står tisdag på lappen.
hehe. kändes skönt att säga nej, måste göra det oftare!! hursom sa hon att jaa självklart det var inga problem, hon kunde ta dem. Så nu köpte jag mig ledigt både Måndag och tisdag tjoho!  





Tjejkväll

Hade en jättebra dag igår! Elvira kom hit vid 1 tiden, då åkte vi till zoot och gick runt där till typ 5 halv 6. Sen handlade vi, kom hem och förberedde allt, väntade på Linda och sen blev det en riktig tjejkväll :)
Massa plockmat ist för påskbord, efterätt och gottis och massa prat. Efter att Linda åkt hem satte vi på en film sen var det dags att sova :) hann med massa flum också



Hur gulligt?!





















usch

hade sämsta natten på länge i måndags! Hade otroligt kul på kvällen med Linda och issie. Kom hem strax efter 11 och satte mig och kollade vampire diaries (ovanligt)
Men iaf, mitt i natten vaknar jag och mår så sjukt illa! Har jätte ont i magen så måste springa till badrummet. Nu har jag ju alltid jätte svårt att spy och grejer, har nog inte gjort det på flera år, så lyckades inte nu heller. Var bara att gå och lägga sig igen och försöka sova bort..Otroligt irriterande! SEN när jag sover gott så vaknar jag och tänker "Vem FAN ringer såhär dags!" (kändes som det var mitt i natten, klockan var 8) Tydligen så är det barnens mormor som ringer för att kolla att jag kommer imorn (ska jobba där) och berättar typ vad som kommer hända osv. Ska dit vid 10 (min värdmamma skrev ner 12) och ta hand om 3(!) barn, Heath och hans två kusiner..

Nåväl, Är ju rätt skönt att vara ledig ändå.
Trots att det växlar mellan att må illa och ha ont i magen till att ha sjuk huvudvärk så att jag blir super lat..varfööör?!





-

Allså jag och Linda börjar ju känna oss som riktiga mammor här. Åkte hem till henne för att dricka te och bli bjuden på fika och vad pratade vi om. Jo,
"nu när det är påsklov, vad ska du hitta på med barnen?"
"måste åka till supermarket och handla. Vad behöver du handla?"
"Vad ska vi laga till middag?" osv osv. jösses.

Det är såå underbart skönt att "bo" i huset helt ensam förresten. Lite läskigt på kvällarna, men skönt! Imorn blir det en tur till zoot med Elvira sen tillbaka hit för att invänta Linda och kanske Issie, så ska det lagas påskmiddag! tjoho!

Så vad har jag gjort i helgen. Fredag kommer jag knappt ihåg men har för mig att Johannes kom över en stund på kvällen. Om det var i fredags..Lördagen var mysig tjejkväll hemma hos Linda med, vad som skulle blivit, utgång. Tyvärr stängde ju allt vid 12, så taxi hem. I söndags fyllde Flynn 12 år så jag var hemma, åkte över till Linda ett tag, kom hem, kollade tv, och sen körde jag familjen till flygplatsen. Som tur var behövde jag inte köra dit, men fick köra tillbaka bilen hem. Johannes kom över på kvällen, igen, bakade muffins osv.

Måste skaffa en liten digitalkamera som jag kan ha med mig. Blir ju inga bilder för att jag aldrig orkar släpa på systemkameran..Har bilderna från water raftingen nu iaf, men skivan ligger på golvet och jag sitter för skönt.



Easterday

- is there any bars open tonight..?
- no, they all close at 12, cause it's easterday. You know, god and shit..
Jahapp kom hem tidigt ikväll/natt. Kul hade vi vilket som.
Det har blivit ändringar i mina helgplaner hehe
Glad påsk på er!!! Inte ett enda påskägg har jag fått i år!

långhelg

Yeees! Nu är det officielt början på min långhelg. Ledig Fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag! Jobbar 12-4 pm Onsdag, torsdag kanske fredag sen ledig igen till typ tisdag. Som sagt åker min värdfamilj iväg på söndag.

Igår och idag har varit väldigt slappa, bra dagar också. Vi hade en vän till min värdpappa här i några dagar, från England. Så jag har inte behövt laga mat(lagar faktist aldrig mat) men förbereda sallad, hjälpa till med middagen, på två dagar, dessutom var min minsta iväg hos sin mormor till 2 igår så hade praktiskt taget ledigt fram till 2. Åt tidigare igår också så kändes som jag slutade vid 5! Brukar annars kännas som jag slutar vid 7 för att jag hjälper till med middag och disk..
Skollovet började också så inga läxor hehe

Idag var allaaaa barnen hemma. Vi målade påskägg och på eftermiddagen tog jag med dem till Zoot! Så tråkigt har det ju inte varit idag iaf. Ikväll kommer en tysk tjej från Helensville hit och stannar till imorn. Imorn åker jag till Linda, på lördag ska jag träffa Christina och sen tillbaka till Linda på kvällen för påskmat och utgång, Söndag åker jag till Helensville för att träffa Johannes. Troligen. phew, fullpackad helg! Får se om jag ens lyckas köra till Helensville...skulle få låna Birte (tyska tjejen)s gps såå!

Har inge mer kul att skriva. Äter upp barnens kex

Sängsittarkväll

Har varit så upptagen (trött) på senaste att jag inte kollat på mitt kära vampire diaries på typ en vecka! Ändring på det ikväll!

Rotorua weekend

Är helt slut i kroppen och huvudet nu. Kom nyligen hem från våran weekend i Rotorua, och fy tusan vad kul vi haft det. Anlände vid halv 12 på fredagskvällen så det var direkt till hostelet och lägga sig. På lördag morgonen blev vi hämtade av en buss som tog oss till White water raftingen och det var så jäkla kul där borta så jag vet inte vad! Kändes som att båten skulle välta ett antal gånger men vi höll oss minsann upprätt i vattenfallen och allt. Guiderna var riktigt sköna också, helt avslappande och skämtade och hade sig. Drog ned Elvira i vattnet! En av guiderna i våran båt var ju inte helt fel att kolla på heller. 21 i Augusti skulle han bli, som jag liksom hehe.

Efter raftingen fick vi några timmars vila innan det var dags för skydive! Fy vad nervösa vi var. Eller iaf jag. När vi kom dit visade det sig att vi skulle dela på oss, dem skickade upp Linda och Elvira först i ett plan så fick lilla jag åka upp själv i ett plan! fast inte helt själv, jag hade ju min "guide" och kameraman med mig. Stod och pratade lite med min kameraman (som jag inte kommer ihåg namnet på) medans vi väntade på planet.
Nämde att jag är otroligt rädd för höjder. "well, this is one way to get over it!" svarade han. fick veta en himla massa. Han var från Californien, kom till nz för några månader sen, hade jobbat med skydive i 5 år, har gjort runt 2000 hopp!! och jaa, sen var det dags att gå på planet. Fick en liten panikattack ca tre sek efter att planet lyfte och började hyperventilera typ. Snubben jag satt fast i lugnade mig dock och efter 10 min i planet kändes det faktist helt ok. när lampan började lysa och dem öppnade dörren, då kände jag att neeej. Hjärnan är ju inte riktigt med på noterna. neheedu, inget självmord idag. typ.
Men när man väl hoppade. Fy tusan vilken härlig känsla. Går inte beskriva alls, det är en sån sak man måste uppleva själv för att förstå! Det var helt otroligt, fantastiskt underbart, och kul som bara den! Vi hoppade från 12000 ft. Det är ca 4 km! Ca 40-60 sek frittfall innan han fäller ut fallskärmen. Och när den är utfälld. Vilken utsikt du har! Inteså konstigt kanske.

Rekomenderar ALLA att göra en skydive! Det är inte läskigt, och till och med jag som är rädd för att stå på en stol kunde göra det.

Idag blev det Zorbing. Man sitter i en typ, skitstor badboll som dem fyller med lite vatten sen rullar dem ner dig för en kulle. As kul faktist, men gick väldigt snabbt. Nu är jag så trött så det finns inte. önskar att jag fick sova bort hela dagen imorn.

Har bara bilder från skydiven, men får bilderna från raftingen om några dagar!




















RSS 2.0